Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Meszecsinka, Napfonat koncert


Fonó Budai Zeneház

2019. január 12. 20:00

Halk intimitástól a pszichedelikus elszállásig.

A hazai világzene egyik legeredetibb formációját a Meszecsinkát, Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapították meg 2009-ben. Eleinte duóként léptek fel, mára a zenekar bőgőssel és ütős hangszeressel is bővült. Saját dalokat és népzenei feldolgozásokat adtak elő.

2011-ben a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját. 2012 májusában megjelent a zenekar első nagylemeze. A lemezt Bécsben mutatták be először, a rangos Balkan Fever fesztiválon. A zenekar nemzetközi sikere német kiadáshoz vezetett – a hamburgi Hiperbole Records kiadta és terjeszti Meszecsinkát az egész világon. 2013-ban Meszecsinka 13 koncertet adott USA és Kanada különböző koncerthelyein.

A zenekar Kinyílok c. klipjét Csepeli Eszter forgatta, akinek az új filmje a 2014-es Cannes Filmfesztivál hivatalos válogatásában szerepel. A klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.
Idén augusztusban román-bolgár koncertsorozaton vettek részt, szeptemberben hosszabb európai turnén voltak, amely során a fellépések mellett Dániában előadásokat és workshopokat tartottak a magyar zenéről és kultúráról iskolákban és egyetemeken.

A zenekar a közelmúltban jelentkezett új felvételekkel.  Az Ai című 25 perces négy számos kislemez hangulatok széles spektrumát hordozza és olyan világokba is kalauzol minket, amelyekben Meszecsinkával még nem jártunk. Két számban a Deti Picassoból ismert örmény Karen Arutyunyan gitárjátéka halható.
Dalaik intim hangvételűek, a kárpát-medencei, a bolgár, az észak-afrikai, indiai és spanyol népzenei hatásokra épülnek. A hagyományos zenei formák és a modern zenei stílusok találkozásából alakul ki a Meszecsinka egyéni stílusa.

Meszecsinkát beválasztottak azon tíz zenekar közé, akik Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján lépnek fel a nemzetközi szakemberek előtt.